> Kijk hier!

Medaille voor Focuszorg galblaasoperatie

Elise van den Broek

Overal in Nederland zijn zorgaanbieders bezig om de zorg beter te maken. De Focuszorg galblaasoperatie hoort bij de tien zorgvernieuwingen die zijn uitgekozen door zorgverzekeraar VGZ voor de Zinnige Zorg Award. Alle nominaties ontvingen een medaille.

Het verhaal van Elise

Elise was binnen 1 dag weer thuis na haar galblaasoperatie.  Ook kon zij binnen twee werkdagen  terecht op de polikliniek en binnen tien dagen voor haar operatie. Dit vond zij prettig, want als moeder van drie kinderen en een drukke baan is het fijn dat de zorg duidelijk, snel en goed geregeld is.

Een goed en snel georganiseerd zorgtraject komt mede omdat het professioneel team goed op elkaar is in gespeeld. Iedereen weet precies welke waarde hij of zij toevoegt aan de zorg voor de patiënt.  Zo is er een goede screening op risicofactoren tijdens het polikliniekbezoek, wordt er duidelijke en compacte informatie gegeven en worden de afspraken gebundeld waardoor patiënt zo min mogelijk naar het ziekenhuis hoeft te komen. Daarnaast heeft de patiënt keuze in operatiedatum en chirurg.


Nominatie Focuszorg

Focuszorg was genomineerd voor de VGZ Zinnige Zorg Awards, de publieksprijzen van zorgverzekeraar VGZ voor zorginnovaties die leiden tot zinnige en betaalbare zorg. Door onze nieuwe werkwijze in Focuszorg worden namelijk meer patiënten in dagbehandeling geholpen. Het percentage steeg van 16% in 2013 naar 65% in 2016. Bekijk hier de video over de Focuszorg galblaasoperatie.

Bekendmaking winnaar

Op 7 juni is de winnaar van de VGZ Zinnige Zorg Awards bekendgemaakt, namelijk ‘Keer diabetes om’. Bij deze zorgvernieuwing van Stichting Voeding Leeft gaat het om diabetes-patiënten die door aanpassing van voeding en levensstijl minder of zelfs geen medicijnen nodig hebben.
Foto: chirurg Flip Kruyt en patiënt Elise van den Broek met hun medaille

Publieksprijs

Zinnige zorg staat voor zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en zo bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg. Bijna 6.000 consumenten bepaalden mede de winnaar van de VGZ Zinnige Zorg Awards.

Bedankt!

Het team van Focuszorg is heel blij en dankbaar met alle stemmen voor de Focuszorg galblaasoperatie. Hartelijk dank iedereen!! Met speciale dank aan Elise van den Broek voor haar medewerking!