Het focuszorgproces

De planbare zorg van focuszorg is op te delen in een aantal onderdelen. Hierin kunt u, gezamenlijk met uw (orthopedisch) chirurg een aantal keuzes maken. Zo ontvangt u altijd zorg op maat!

Maak een afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

U start met een polikliniekbezoek, hiervoor heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Vaak kunt u binnen 2 werkdagen al terecht voor een afspraak bij een van de gespecialiseerde (orthopedisch) chirurgen. Heeft u voorkeur voor een andere datum of voor een van de bij focuszorg betrokken medisch specialisten ? Dan plannen we samen een passende datum bij de (orthopedisch) chirurg van uw keuze.

Diagnostiek
DIAGNOSTIEK

Tijdens het polikliniekbezoek stelt de arts de diagnose op basis van uw verhaal, het lichamelijk onderzoek en diagnostisch onderzoek. Wanneer  duidelijk is dat de behandeling zal bestaan uit een operatie die onder focuszorg valt, gaat u na het bezoek aan de (orthopedisch) chirurg direct door naar het preoperatief spreekuur. Daar worden alle voorbereidingen van uw operatie verricht.

Samen met de opnameplanning bepaalt u de datum van uw operatie. Vaak kunt u binnen 10 dagen na het polikliniekbezoek geopereerd worden. Dit is mede afhankelijk van uw keuze voor een specifieke datum of (orthopedisch) chirurg.

U verlaat het ziekenhuis met: de vastgestelde diagnose, een datum voor de operatie (of voor aanvullend onderzoek) en u weet wie u gaat opereren. Wanneer u dit wilt ontvangt u onze brochure met daarin alle informatie die u nodig heeft. Alle informatie kunt u natuurlijk ook nalezen op deze website.

Behandeling
BEHANDELING

Op de afgesproken datum komt u voor uw operatie naar focuszorg, locatie Willy Brandtlaan of Pascalstraat. U meldt zich bij de receptie, gaat naar de afdeling en daarna naar het operatiecomplex. Daar komt u eerst op de voorbereidingsruimte. Vandaaruit gaat u door naar de operatiekamer en u komt rustig bij op de uitslaapkamer. Daarna gaat u terug naar de afdeling.

Ontslag
ONTSLAG

Voelt u zich goed en bent u ook door ons goedgekeurd, is de wondcontrole goed en heeft u gegeten en gedronken, dan kunt u vaak dezelfde dag weer naar huis.

Herstel en nazorg
HERSTEL
EN
NAZORG

Vaak bestaat de nacontrole uit een telefonische afspraak met de (orthopedisch) chirurg, u hoeft dan niet naar het ziekenhuis te komen. Soms is dat wel nodig. Dit is mede afhankelijk van het soort operatie.Tot aan de (telefonische) nacontrole kunt u 24/7 met uw vragen bij ons terecht. Na de afspraak kunt u voor vragen terecht bij uw huisarts.