Blog overzicht

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

‘Echt waar, zo snel?’ zeggen patiënten vaak tegen mij. Tijdens mijn werk op de opnameplanning van Ziekenhuis Gelderse Vallei merk ik dat patiënten opgelucht zijn wanneer zij horen dat ze snel geopereerd kunnen worden.  Binnen 10 werkdagen is mogelijk. Soms schrikken patiënten een beetje van die snelheid. Ik stel hen dan gerust. Want natuurlijk hoeft het niet zo snel. Het moet niet, het kan!
 

Een operatie plannen is maatwerk

'Zo, dat is snel. Kan ik even afstemmen met mijn werk en familie?’, vragen patiënten mij. Dat kan natuurlijk. Ik vertel dan dat er meerdere mogelijkheden zijn voor een operatiedatum. Zodat de patiënt kan kiezen wat hem of haar het beste uitkomt.  De operaties die mogelijk zijn met de snelle Focuszorg werkwijze zijn de kijkoperatie knie, liesbreukoperatie en galblaasoperatie. Deze operaties hebben een gestroomlijnd proces en kunnen goed ingepland worden.
 

Voor een Focuszorg operatie

Tijdens het polikliniek bezoek wordt de diagnose door de chirurg vastgesteld. Patiënten kunnen direct door naar het preoperatief spreekuur van de anesthesioloog. Daarna komt de patiënt bij mij en stellen we samen de operatiedatum vast. Twee dagen voor de operatie belt de patiënt mij, want dan weet ik wat het exacte tijdstip van de Focuszorg operatie wordt.
 

Patiënten tevreden over Focuszorg

Na deze twee contacten spreek ik de patiënt niet meer. Wel ben ik op de hoogte van de tevredenheid van onze patiënten. Focuszorg krijgt een 8,5 van haar patiënten. Dit komt mede door de snelheid in het hele proces. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! 

Blog van Bianca Mars, medewerker opname en lid van het team Focuszorg

 

Terug