Naar huis

Uw chirurg komt langs op de afdeling en beoordeelt wanneer het veilig is om weer naar huis te gaan. Meestal is dit op de dag van de operatie zelf, soms blijft u een nachtje over. Bijvoorbeeld als er een complicatie optreedt, zoals een nabloeding. En natuurlijk blijft u ook nog een nachtje in het ziekenhuis als u zich echt te ziek voelt om naar huis te gaan.

Laat u ophalen

Als u voldoende bent opgeknapt, kunt u zich aankleden en mag u naar huis. Het is niet verstandig om auto te rijden, dus zorg dat u wordt opgehaald. Wij adviseren om de eerste 48 uur na de operatie niet actief deel te nemen aan het verkeer. Door de narcose bent u mogelijk minder alert en minder snel in uw reacties.

Medische brief

Voordat u naar huis gaat zien wij u graag in de teampost van de afdeling. De verpleegkundige legt u uit hoe u de wondjes moet verzorgen en u kunt al uw vragen stellen. U krijgt ook een medische brief mee waarin de operatie wordt toegelicht. Dit is uit voorzorg. Mocht u om een of andere reden in contact komen met een arts, dan kunt u de brief overhandigen. De arts is dan volledig op de hoogte van uw situatie. Uw huisarts brengen we digitaal op de hoogte van het verloop en het resultaat van de operatie.

Ontslag

Ontslag

Hoe verloopt mijn liesbreukoperatie?

Liesbreukoperatie cijfers in 12 maanden

Uw operatie binnen
10 werkdagen

pijl lees hier meer over