Een gezellige barbecue, een pijnlijke galsteen

Een gezellige barbecue, een pijnlijke galsteen

Met de warme dagen van de afgelopen periode hield Sandra Otten geregeld een barbecue in de tuin: ‘Gezellig, met de buren of de kinderen. Nou, dat heb ik geweten. ’s Nachts kreeg ik scherpe steken in mijn buik. Het werd zo erg, dat ik lag te kronkelen van de pijn.’ Wat is hier aan de hand?

Problemen met de galblaas
‘Dit zijn duidelijke signalen dat er iets mis is met de galblaas’, aldus verpleegkundige Deliana Visscher. ‘Deze aanvallen van scherpe pijn duiden vaak op galstenen. Die kunnen ontstaan na het eten van vet voedsel. Hoe lekker barbecueën ook kan zijn, bij mevrouw Otten heeft het uiteindelijk tot galstenen geleid.’

Snel van de ellende verlost
Om van galstenen af te komen, moet de galblaas worden verwijderd. Dat gebeurt via een operatie. Dit kan goed, veilig en snel met een operatie in Focuszorg. Binnen 2 werkdagen kan de patiënt terecht op de polikliniek. De operatie kan vervolgens binnen 10 dagen worden gepland. Sandra Otten: ‘Dit was voor mij heel fijn. In mijn eigen ziekenhuis was een wachtlijst. Bij Focuszorg was ik snel van alle ellende verlost.’ Sandra Otten werd snel geholpen met een kijkoperatie. Dat is veel minder belastend dan een klassieke operatie.

Terug

Galblaasoperatie cijfers in 12 maanden

Uw operatie binnen
10 werkdagen

pijl lees hier meer over

Galblaasoperatie PDF

Stel uw vraag aan
de medisch specialist

Meer weten over onze kwaliteit?

Meer weten over
onze kwaliteit?

pijl lees hier meer over